2024. április 16., kedd, Csongor napja
Külföld, Lovas István
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://www.magyaridok.hu/kulfold/le-kell-meszarolni-a-bolgar-migranstehenet-3154687/

Le kell mészárolni a bolgár „migránstehenet”

Az aranyos, rozsdaszínű bolgár Penka tehén fogta magát és szokása szerint sétált egyet május 12-én. De nem látta szegény, hogy ezúttal átlegelte magát a Kopilovci falucskához közel fekvő bolgár-szerb határon, vagyis kisétált az Európai Unióból.

Egy szolgálatkész szerb gazda a Penka nyakán lévő azonosító segítségével visszaadta tulajdonosának, Ivan Haralampievnek.

Rosszul tette, mert az Európai Uniónak lényegesen szigorúbb szabályzata vonatkozik a tehenekre, mint a migránsokra. Penkát le kell vágni.

A megdöbbentő esetről a közszolgálati francia France Info rádió számolt be csütörtök délután. Valamint arról, hogy Penka tulajdonosa – az egész országon végigfutó felháborodási hullám közepette – a lemészárlási parancsot kiadó egészségügyi hatósághoz fordult a tehén életének megkíméléséért. A hatóság csütörtökön döntött: Penkát levágják.

A vesztébe sétáló tehén kálváriáját a bolgár BNT köztévé tette országszerte ismerté.

Annak ellenére, hogy egy szerb állatorvos igazolta a tehén tökéletes egészségi állapotát, a bolgár hatóságokat ez egy pillanatra sem hatotta meg. Ugyanis – mint Haralampiev ismertette a döntés indoklását – a tehén „nem importálható vissza az Európai Unióba”.

A bolgár egészségügyi hatóságok megerősítették döntésüket azzal magyarázva, hogy ők tehetetlenek az ügyben és hiába kaptak oly sok kérelmet állattenyésztőktől szerte az országból Penka életének megkímélésére. Leszögezték: „A döntés nem a mi illetékességünkbe tartozik. Csak alkalmazzuk az európai uniós jogszabályokat.”

Ilyenkor nehéz nem arra a rendkívüli toleranciára gondolni, amit az Európai Unió a migránsok irányába gyakorol.

Képzeljünk el egy súlyosan fertőző betegséget magával hurcoló migránst, aki Röszkénél belép a magyar oldalon lévő hotspotba. Majd meghazudtolva azon nyugati médiabeli gazembereket, akik a tábort „börtönnek” nevezik, visszasétál Szerbiába három kiflit venni. Utána visszasétál a táborba, és ennek következtében a magyar egészségügyi hatóságok tétlenkednének.

A tábor őrei pedig csak néznék, ahogyan az ott éppen felbukkanó, a Magyarország elleni gyűlöletet fenntartó külföldi médiaipar soros szolgálattevője e migránst kesztyű nélkül simogatja és a világ felé közkincsé teszi azt a sirámát, miszerint vele ott állatként bánnak. Ezzel is megsértve Penkát, akivel totálisan szolidárisak vagyunk.

2019. február 6-tól a Magyar Nemzet néven jelenünk meg. Az oldal elérhetősége www.magyarnemzet.hu. Ha a Magyar Nemzet mérvadó híreit szeretné e-mailben megkapni, nincs más teendője, mint (február hatodika után) IDE kattintva feliratkozni hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (A szolgáltatás továbbra is ingyenes marad!)

Kiemelt

Tükörkép
Talán nem könnyelmű kijelentés minden idők legnépszerűbb szabadidős elfoglaltságának nevezni a kártyázást. Napjainkban is tízmilliók ülnek a kártyaasztalokhoz.

Poszt-trauma

„Celebügyvéd” bosszankodik Orbán Viktor miatt
Persze csak mint „független”.

Poszt-trauma

A fake news média hatalmas pofont kapott
Kezdhetnek félni a ballib hírhamisítók.

Poszt-trauma

Az ECHO TV munkatársa helyre tette a kekeckedő jobbikosokat
Így maradnak érv nélkül, ha értelmes beszélgetőtárssal találják szemben magukat.

Poszt-trauma

Lukácsi hangján szólalt meg Beer
A püspök szerint nemes célok vezérlik a ballibeket?

Hirdetés

Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.