2018. november 18., vasárnap, Jenő napja
Külföld, Napi Gazdaság archív
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyaridok.hu/kulfold/kormanyszovivo-a-der-spiegel-tudatosan-rosszindulatuan-osszemossa-a-kormanyoldalt-a-jobbikkal-477013/

Kormányszóvivő: a Der Spiegel tudatosan, rosszindulatúan összemossa a kormányoldalt a Jobbikkal

MTI

Az MTI-hez eljuttatott közleményben Kovács Zoltán kiemelte: „az erős csúsztatásokkal és hazugságokkal állításokkal fűszerezett írás – mintegy a brit The Guardian nyomdokaiban – állítása szerint Orbán Viktor miniszterelnök és a Fidesz már évek óta ‘átveszi’ a Jobbik programját”.

Hozzátette: a cikk az Európai Unió és tagállamai előtt álló egyik legfontosabb kérdés vitája előtt azt állítja, hogy a nemzeti konzultációs kérdőívekben a bevándorlók és a menekültek ellen „uszítják” az embereket, „úgy, mint azt különben csak a szélsőjobboldal teszi”.

A lap továbbá beszámol arról, hogy Orbán Viktor miniszterelnök kéri az emberek beleegyezését, hogy „kormánya ‘bezárathassa’ a menekülteket, ‘kényszermunkára’ kötelezze őket, és hogy minden további nélkül ‘kitoloncolhassa’ őket” – áll a közleményben.

A kormányszóvivő kijelentette: a lap nem tájékozódott megfelelően az érintett kérdésekben, a kormányt pedig „elmulasztotta megkérdezni”. A Der Spiegelben megjelent „súlyos kijelentések és valótlanságok helyreigazítása érdekében” megteszik a szükséges lépéseket – tette hozzá.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Idők mérvadó híreiről! IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Kiemelt

Tőkés László: Gyulafehérvárra és Trianonra a helyes válasz az autonómia
Az utóbbi száz év jogküzdelmeit felidéző centenáriumi nagygyűlést, a Székelyföldnek területi autonómiát követelő tüntetést tartottak vasárnap Sepsiszentgyörgy főterén.

Poszt-trauma

Tordai Bence a hülyeség csúcsára repítette a magyar ellenzéket
Ennek tapsol a médiájuk.

Poszt-trauma

Hamisít-e az ENSZ-küldöttség?
Megsértődtek, felfüggesztették hivatalos látogatásukat.

Poszt-trauma

Niedermüller képességei határán
Egy egyszerű ok-okozat összefüggésbe törik bele a ballibberek bicskája.

Poszt-trauma

Kártyamosdatás
Ismét madárnak nézi olvasóit az Index?

Hirdetés

Szívesen olvasna hasonló cikkeket? Csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz!