Az ágazati szervezetek prominens képviselői és a Gundel család tagja az ikonikus vendéglősről, Gundel Károlyról elnevezett rangos díjjal tüntette ki Csapody Balázst, a balatonszemesi Kistücsök étterem tulajdonosát. A 2014-ben alapított Gundel Károly-díjban olyan személyek részesülhetnek, akik a magyar vendéglátás területén a mester életútjának és gasztronómiai munkásságának példaértékű követői.
Csapody Balázs a Balaton déli partján évtizedek óta küzd a régió alapanyagaiért, boraiért. Étterme a legkiemelkedőbb vendéglátóhely a déli parton, ami mindenkinek a minőséget jelenti – áll a kitüntetés indoklásában. A szakember küldetése, hogy naggyá tegye ezt a régiót, hogy felnőjön a világ legjobb gasztronómiai célpontjai közé. Lokálisan gondolkozik, törekszik arra, hogy megkeresse a helyi termelőket, termékeket. Maradandót alkotott a 2016-os Bocuse d’Or Europe verseny megszervezésében, ahol a SVÉT (Stílusos Vidéki Éttermiség)-éttermek is bemutatkozhattak a szervezésében. Évtizedek óta küzd a minőségi magyar szakemberképzésért a konyhán és vendégtérben egyaránt. Megszámlálhatatlan előadást, oktatást tartott az egész ország területén. Csapody Balázs a Pannon Gasztronómia Akadémia elnöke, tagja a Magyar Bocuse d’Or Akadémia Egyesületnek, képviselő-testületi tagja a Magyar Vendéglátók Ipartestületének, az Év Vendéglőse 2014 díj tulajdonosa.
A szakember közösségi oldalán így köszönte meg az elismerést: „Sok még a teendőnk a honi gasztronómiáért, még nagyon az út elején járunk, hogy olyan legyen az éttermi kultúra, a mezőgazdaság, állattartás és legfőképpen az oktatás, amilyet szeretnénk. A megkezdett út helyes, további munkára fel! Én ezért fogok dolgozni világéletemben.”