2018. november 13., kedd, Szilvia napja

Címke: vita

224 cikk 1/23 oldal

Politikai vita a lengyel évfordulón

Nem fővárosi, hanem állami rendezvényként tartják meg Varsóban vasárnap, Lengyelország függetlensége visszaállításának 100. évfordulóján az úgynevezett függetlenségi menetet.

A határkerítést helyeslem

Annak ellenére, hogy Fricz Tamás írása komoly tárgybeli tévedéseket tartalmaz, a cikk helyesen írja le az Orbán-kormány külpolitikájának lényegét, amit Fricz Tamás támogat, én pedig nem.

Élesedik Assange és Ecuador vitája

Ecuador levenné a kezét Julian Assange-ról, miután a WikiLeaks-vezér beperelte a latin-amerikai államot az állítása szerint rossz életkörülményei miatt. A 2012 óta Ecuador londoni nagykövetségén tartózkodó Assange-ot hamarosan kiadhatják az Egyesült Államoknak, figyelmeztetett Ecuador egykori elnöke.

Átpolitizált származási vita Amerikában

Elizabeth Warren demokrata párti szenátornő cseroki indián származásának igazolását látja abban, hogy egy genetikai teszt szerint legfeljebb 1,6 százaléknyi őslakosvér csörgedezik az erei­ben.

Megkezdte az alkotmánymódosításról szóló vitát a macedón parlament

Megkezdődött hétfőn az alkotmánymódosítás vitája a macedón parlamentben, és amennyiben a javaslat kétharmados támogatottságot kap, a nyugat-balkáni országot a jövőben Észak-Macedóniának fogják hívni. A kétharmad megszerzése érdekében a kormányfő amnesztiát ígért az ellenzéknek.

Dömötör Csaba: Eddig és ne tovább!

Az államtitkár kifejtette: „ha a Sargentini-jelentésből levesszük a hazugságokat és azokat, amiket már lezártunk, akkor egy marad az pedig a bevándorlás kérdésköre.”
224 cikk 1/23 oldal