2019. február 19., kedd, Zsuzsanna napja

Címke: videojáték

8 cikk 1/1 oldal

A nyolcvanas évek egyik népszerű videojátékáról neveztek el egy ősi cápafajt

Az 1980-as évek egyik népszerű videojátékáról neveztek el egy újonnan felfedezett ősi cápafajt. A Galagadon nordquistae az 1981-ben megjelent japán-amerikai játék, a Galaga után kapta a nevét, ugyanis az ősi ragadozó fogai a játékban szereplő űrhajókra emlékeztették a kutatókat – írja a BBC hírportálja.

A magyarok egyre többet költenek videojátékokra

Magyarországon a felnőtt lakosság 60 százaléka videojátékozik, és folyamatosan nő az erre fordított összeg is, évente nagyjából 41 milliárd forintos forgalmat generál a videojátékozás az eNET Internetkutató és Tanácsadó Kft. legfrissebb, reprezentatív kutatása szerint.

Meghalt a „valódi” Super Mario

Nyolcvannégy éves korában meghalt Mario Segale, akiről elnevezték a népszerű videojáték, a Super Mario hősét.

A lakosság harmada játszik videojátékkal

A legnépszerűbb játéktípusok továbbra is a kártya-, a szókereső és a stratégiai játékok – derül ki az eNET Internetkutató 2017-es videojáték-kutatásából.

Lara Croft egyszerű lány

Az álomgyári filmesek leghálátlanabb feladata, ha azt kapják penzumul, hogy kezdjenek valamit egy videojátékkal, és pofozzák az alapanyagot addig, amíg egy jó kis film nem készül az egészből.

A képernyő rabjai

Nicholas Kardaras az elmúlt évtizedben több mint ezer kamasz páciensén keresztül észlelte a videojátékok alattomos, ellenállhatatlan hatását, amelyek serdülőkori betegségekhez vezetnek.
8 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.