2018. november 18., vasárnap, Jenő napja

Címke: védőoltás

50 cikk 1/5 oldal

Halálos szeretet

A kötelező védőoltásoknak egyre több a kritikusuk. Kézről kézre jár azoknak az orvosoknak a neve, akik a vakcinák beadása nélkül is kiadják az igazolást.

Megkezdődött az ebola elleni védőoltási kampány a Kongói DK-ban

Megkezdődött az ebola elleni védőoltási kampány hétfőn a Kongói Demokratikus Köztársaság északnyugati tartományi központjában, hogy útját állják a járványnak, amely már a vidéki településekről a milliós városok felé közeledik.

Ebola elleni oltóanyag Kongóba juttatásán dolgozik a WHO

Négyezer adag Ebola elleni oltóanyagot szerzett be az Egészségügyi Világszervezet (WHO), és azon dolgozik, hogy azt mielőbb eljutassa a Kongói Demokratikus Köztársaságba - közölte vasárnap az ENSZ szakosított szervezetének afrikai igazgatója.

Betegséget terjeszt a kullancsok fele

Mivel idén a szokásosnál is több a Lyme-kórral fertőzött kullancs, nemcsak a szakszerű eltávolítás, hanem a bőrből kiszedett élősködők bevizsgáltatása is fontos.

Túl sok a kanyarójárvány

Az Európai Unióban mostanában több helyen is kanyarójárványok tomboltak, ami azt jelzi, hogy az átoltottság terén súlyos problémák mutatkoznak.

Európai javaslat készült a kanyaró-átoltottság mértékének javítására

A kanyarós esetek számának jelentős mértékű növekedése miatt az Európai Akadémiák Tudományos Tanácsadó Testülete (EASAC) és az Európai Orvostudományi Akadémiák Szövetsége (FEAM) tíz pontban sorolja fel javaslatait az átoltottság mértékének javítására az Európai Unióban - közölte az MTA csütörtökön.
50 cikk 1/5 oldal