2019. január 20., vasárnap, Fábián, Sebestyén napja

Címke: Varga Mihály

1096 cikk 1/110 oldal

Levelet küldenek a katásoknak

Több mint 315 ezer vállalkozás választotta január 1-jéig a kisadózók tételes adóját, a katát. Ebben az évben nyolcról 12 millióra emelkedett az alanyi áfamentesség értékhatára.

Varga Mihály: egyre népszerűbb a kisadózók tételes adója

A katát választó vállalkozás főszabály szerint havi ötvenezer forint megfizetésével az összes adó és járulékterhét letudja, és a társadalombiztosítás pénzbeli ellátásaira is jogosultságot szerez – tette hozzá.

Vizsgálatot indított Varga Mihály

Varga Mihály pénzügyminiszter rámutatott, hogy a GIRO tájékoztatása szerint a nyugdíjak a törvényileg meghatározott időben megérkeztek, de ezzel együtt is úgy határozott, hogy vizsgálatot indít.

Hivatalos fórumokon tárgyal a kormány

A kormány szerint az érdekegyeztetés, a szociális párbeszéd intézményi keretei között kell megvitatniuk a munkaadói és a szakszervezeti oldal képviselőinek a munka világával kapcsolatos kérdéseket.

A vártnál is jobb a teljesítmény

2018 harmadik negyedévében 5,2 százalékkal bővült a gazdaság, így a tavalyi első három negyedévben 4,9 százalék volt a GDP bővülése, ami az év egészében 4,6 százalékot érhet el.
1096 cikk 1/110 oldal

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.