2018. november 17., szombat, Hortenzia, Gergő napja

Címke: választások

619 cikk 1/62 oldal

Újra nekifutnak a kormányalakításnak

Ismét parlamenti választások „fenyegetnek” Svédországban, ahol a szeptemberi választások óta nem sikerül kormányt alakítani.

Újraszámlálják a szavazatokat Floridában

Floridában elrendelték a kedden tartott amerikai félidős választáson leadott szavazatok újraszámlálását – jelentette be szombaton a szövetségi állam vezetése.

Elmaradt a liberális nagy kék hullám

Sokaknak nem a kardcsörtető Twitter-üzenetek vagy a médiában Donald Trumpról megjelenő ilyen-olyan hírek számítottak a jelek szerint. Ezekért ugyanis semmit nem kapni a boltban.

Új korszak következik az amerikai politikai életben

Visszatért Washingtonba a megosztott kormányzás, miután a demokraták megszerezték a képviselőházi többséget a november 6-i félidős választásokon; ezzel új korszak veszi kezdetét az amerikai politikai életben – vélték neves amerikai lapok politikai elemzői.

Trump gratulált a demokraták frakcióvezetőjének

Donald Trump amerikai elnök kedd éjjel telefonon gratulált Nancy Pelosinak, a demokraták képviselőházi frakcióvezetőjének a Demokrata Párt alsóházi győzelméhez.

Félidős választásokra készül az Egyesült Államok – országismertető

November 6-án, kedden félidős parlamenti választásokat tartanak az Egyesült Államokban. A négyéves elnöki ciklus közepén tartott, „félidős” választásokon a választók mind a 435 képviselői mandátumról, valamint a hat évre megválasztott szenátorok mintegy egyharmadáról, 35 főről döntenek és 36 szövetségi államban kormányzót is választanak. Főbb országismertető adatok az MTVA Sajtóadatbankjának összeállításában.
619 cikk 1/62 oldal