2019. január 22., kedd, Vince, Artúr napja

Címke: usa

3930 cikk 1/393 oldal

Kína, a panda (1.)

A távol-keleti ország a világ második gazdasági nagyhatalma, és a harmadik katonai erő. Tizenöt szárazföldi és nyolc tengeri szomszédja van.

Kreml: nincs bizonyíték a szankciókkal sújtott oroszok ellen

Nincsenek bizonyítékok azokkal az orosz állampolgárokkal szemben, akiket az Európai Unió külügyminiszteri tanácsának döntése értelmében szankciókkal sújtottak a Szkripal-ügy miatt – jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak hétfőn Moszkvában.

Amerika szomáliai dzsihadistákra vadászik

Az Egyesült Államok hadserege afrikai parancsnokságának tájékoztatása szerint a légitámadást a közép-jubai régióban található Jilib közelében hajtották végre.

Elutasított kompromisszum

Az álláspontja mellett kitartó amerikai elnök ezúttal azt ajánlotta, ha megkapja a pénzt a falra, három évre mentesít a kitoloncolás alól mintegy egymillió törvénytelen bevándorlót.

Mexikó befogadja a migránskaravánokat

Bár sokaknak továbbra is az Egyesült Államok a cél, Donald Trump politikája miatt egyre többen döntenek a mexikói letelepedés mellett, de akadnak, akik inkább hazafelé veszik az irányt.
3930 cikk 1/393 oldal

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.