2018. november 20., kedd, Jolán napja

Címke: ünneplés

41 cikk 1/5 oldal

Olyan volt az ünneplésük, amilyenek ők maguk

A szokásos fellépők nem iktattak semmi újszerűt a produkcióikba. Nem voltak új elemek, új panelek, új kalapok. Semmi meglepetésben nem volt részünk.

Fesztivállal ünnepli 25. születésnapját a Nemzeti Kulturális Alap

A Nemzeti Kulturális Alap (NKA) szerteágazó tevékenységét mutatja be 25 év, 25 nap, 25 esemény címmel az ország több városában az NKA alapításának 25. évfordulójára meghirdetett fesztivál szeptember 23. és október 17. között.

Erdély szabadon ünnepli a magyar államalapítás ünnepét

A Kolozsvári Magyar Napok az idén kiemelten Mátyás király szellemiségét igézi meg, illetve a vallásbéke témakörét „dolgozza fel”. A rendezvénysorozat jövő vasárnapig több száz programponttal csábítja Kolozsvár szívébe az érdeklődőket. Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke az ECHO TV Napi aktuális című műsorának nyilatkozva elmondta, Erdélyben jónéhány éve szabadon ünnepelhetik Szent István király azon döntését, amellyel Magyarországot a nyugati kereszténységhez kötötte és ami ezeréven keresztül meghatározta azt az utat, amelyet a magyar nemzet bejárt, illetve be fog járni.

A hajak is bánják a sikert

Ketten is kopaszra borotválják a fejüket, a közeljövő mérkőzésein két friss világbajnok labdarúgó is tar koponyával fut majd ki a gyepre.

Füttykoncert után ünneplés hajnalig

Az öröm és a bánat helyét mától ismét a készülődés veszi át, vasárnap soha nem látott, francia–horvát szereposztásban játsszák a labdarúgó-világbajnokság fináléját.

Modricék mezében a kormánytagok

A torna ideje alatt száz százalékkal emelkedett a kávézók és a fogadóirodák forgalma, elfogytak a szurkolói ereklyék, a boltokban pedig már nem lehet eredeti horvát mezhez jutni.
41 cikk 1/5 oldal