2019. január 20., vasárnap, Fábián, Sebestyén napja

Címke: ukrajna

1394 cikk 1/140 oldal

A választások éve következik Ukrajnában

Március utolsó vasárnapján az elnökválasztások első fordulóját tartják, majd következik a mindent eldöntő második kör, ahová a két legtöbb voksot szerző jelölt kerül be.

Ukrán válság: két idős ember haláláról számoltak be a hatóságok

Az oroszbarát fegyveresek szándékosan lassítják a polgári személyek átkelését a Donyec-medencei frontvonal mentén lévő útellenőrző pontokon az ukrán ellenőrzésű oldal felé, aminek következtében két idős ember, egy 65 éves férfi és egy 79 éves nő életét vesztette szombaton – jelentette vasárnap az ukrán Egyesített Erők Műveletének parancsnokságának sajtószolgálata.

A kárpátaljai magyarság a helyzet túsza

Tavaly az ukrán fél titkosszolgálati módszerekkel rögzített beregszászi konzulátusi felvétele nyomán kölcsönös konzuli kiutasítással tetőzött az ukrán-magyar konfliktus.

Ukrajna újabb hadihajókkal készül átkelni a Kercsi-szoroson

Ukrajna arra készül, hogy újabb hadihajókat indít útnak a Fekete- és az Azovi-tenger között a Kercsi-szoroson keresztül – erősítette meg csütörtökön egy televíziós interjúban Jurij Birjukov, Petro Porosenko ukrán elnök és a védelmi miniszter tanácsadója.
1394 cikk 1/140 oldal

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.