2018. november 19., hétfő, Erzsébet napja

Címke: tudós

11 cikk 1/2 oldal

Hátraszaltó kilencvenkét évesen a tengerbe

Szent-Györgyi Albert édesapja 800 hektárnyi nógrádi területen gazdálkodó, ügyes, talpraesett ember volt. Nagybátyja, Lenhossék Mihály a budapesti egyetem anatómia tanszékét vezette.

Dévénytől lefelé

Nemzetközileg becsült tudós és a modernitás képviselője volt Németh Antal, aki 27 évesen a ma is forrásként használt színművészeti lexikont szerkesztette.

Beck Mihály emlékére

A hétfőn elhunyt tudós több mint 250 tudományos publikáció és számos ismeretterjesztő írás szerzője vagy társszerzője volt.

Tovább küzdenek Hóman Bálintért

A múlt heti kudarc ellenére nem adja fel, s minden fórumot végigjár, hogy elérje Hóman Bálint teljes rehabilitálását – mondta a Magyar Időknek Varga István ügyvéd.

Jövő májusban új tagokat választ az Akadémia

Nyilvánosságra hozták a Magyar Tudományos Akadémia rendes, levelező-, külső és tiszteletbeli tagjelöltjeire adott ajánlásokat. Összesen 32 levelező tagot jelöltek az MTA rendes tagjának.

Orbán: Nemeskürty István szellemi alapot adott az összefogáshoz

Orbán Viktor miniszterelnök szerint Magyarországnak ma nem lenne olyan politikai kultúrája, parlamentje és kormánya, amelynek többségét a polgári, nemzeti és keresztény erők adják, ha Nemeskürty István nem tett volna meg mindent ezért.

Megéri bagolynak lenni

Élménybeszámoló az idei Kutatók éjszakájáról, ahol többek közt kiderült, hogy II. Lajos nem is a Csele-patakba fulladt bele.
11 cikk 1/2 oldal