2018. október 22., hétfő, Előd napja

Címke: trianon

141 cikk 1/15 oldal

Aki fittyet hányt Trianonra

Domonkos László író, újságíró A Héjjas-nyárfa árnyékában című könyvében tabuk nélkül jelenik meg a vörös propaganda által patás ördöggé formált katonatiszt fordulatos élete.

Ezer év legszebb napja

A 78 éve történt erdélyi bevonulásról a történész szerint bátran ki lehet jelenteni, hogy az erdélyi magyarság XX. századi történelmének legszebb napjai voltak.

Nekik tetszett

A Ferinczek, Bauerek mindig provokálnak. Ez létezésük lényege. Most, hogy újra izmosodik a nemzet, gyakrabban szól a Himnusz, ijedten lépnének a fékre – csakhogy már nem ők ülnek a volánnál.

A következő száz esztendő

Ha egy ekkora traumáról van szó, akkor szóba sem jöhet az, amivel 1945–89 között próbálkoztak: elfelejteni mindent, szőnyeg alá söpörni a fájdalmakat.

Szlovákia a V4-ek soros elnöke

Ez az írás a szlovák és magyar együttélés ezer évéből olyan elemeket villant fel, amelyeket Trianon óta, de előtte is tudatosan elhallgatott a szlovákok elől a történelemhamisító politika.

Trianon és H. G. Wells

A hálához ajándékok is kellettek. A mi földjeink, erdeink, városaink és falvaink, kastélyaink, templomaink, hegyeink és folyóink, vasútjaink és gyáraink volt az ajándék.
141 cikk 1/15 oldal