2018. november 17., szombat, Hortenzia, Gergő napja

Címke: történész

37 cikk 1/4 oldal

Nem élte meg, amit megjósolt: Trianont

Tisza István mindenekelőtt magyar politikus volt, aki a nemzeti érdekek vállalását és keresztülvitelét tartotta fontosnak – mondta Szidiropulosz Archimédesz történész.

Mártírhalál krisztusi korban

Miért van még mindig annyi megválaszolatlan kérdés a legjelentősebb erdélyi 1956-os megmozdulásnak minősített mozgalom történetében?

A magyar feltámadás reményében

Horthy Miklós nevéhez fűződik a Nemzeti Hadsereg fővezérsége, a két világháború közötti Magyarország stabilitásának megteremtése és a trianoni diktátum revíziója.

Raffay Ernő: Erdély nincs elveszve

Ha az országcsonkítás 98. évfordulóján erős magyar lélekkel mondjuk ki a nemzeti összetartozást, akkor nemzetünk mögött a véres, de csodálatos történelmünk, előttünk pedig a rejtélyes, ám megnyerhető jövő áll.

Az a magyar, akinek fáj Trianon

Mohács óta nem történt olyan tragédia a magyar nemzet életében, mint a trianoni döntés, amelyet nem lehet elfelejteni – mondta a történész.

Történész: a forradalom előzményei a reformkorban keresendők

A március 15-ei forradalom előzményei a reformkorban keresendők, amikor egy egész politikusgeneráció dolgozott azon, hogy létrehozzon egy programot, amely mögé az ország népessége be tud állni - mondta el Kedves Gyula történész az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.
37 cikk 1/4 oldal