2019. január 22., kedd, Vince, Artúr napja

Címke: terrorizmus

3715 cikk 1/372 oldal

Több dzsihadistával végeztek iraki biztonsági akciók során

Összecsaptak az iraki biztonsági erők az ország több pontján az Iszlám Állam terrorszervezet tagjaival, továbbá az Egyesült Államok vezette nemzetközi koalíció támogatásával légi csapásokat is végrehajtottak a dzsihadisták búvóhelyei ellen – számolt be az akciókról hétfőn az iraki védelmi minisztérium.

Amerika szomáliai dzsihadistákra vadászik

Az Egyesült Államok hadserege afrikai parancsnokságának tájékoztatása szerint a légitámadást a közép-jubai régióban található Jilib közelében hajtották végre.

Pokolgép robbant Észak-Írországban

A hatóságok a lehető legtöbb környékbeli épületet kiürítették, többek között ennek is köszönhető, hogy senki sem sérült meg a robbanásban.

Végeztek az al-Kaida egyik vezetőjével

Abu Talhát 2013-ban Szíriába ment, ahol részt vett az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet szíriai ágának, az an-Nuszra Frontnak a megalapításában

Terroristának minősítette Mianmar a buddhista Arakáni Hadsereget

Hivatalosan is terroristáknak minősítette Mianmar hadserege a buddhista Arakáni Hadsereg (AH) gerilláit, miután a szervezet az elmúlt időszakban számos terroristatámadást hajtott végre az országban – jelentették be magas rangú katonatisztek a fővárosban tartott pénteki sajtótájékoztatójukon.
3715 cikk 1/372 oldal

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.