2018. december 16., vasárnap, Etelka, Aletta napja

Címke: termés

59 cikk 1/6 oldal

Kínában is keresett a magyar méz

Összefogást sürget a hazai mézágazatban az agrárminiszter. Nagy István szerint a méhészeknek el kell fogadniuk, hogy a termelésben és az értékesítésben is közös erővel tudnak előre lépni.

Bizakodhatnak a hazai termelők

A csapadékszegény ősz miatt nagyon rossz állapotban vannak a növények. A napokban lehullott eső javított a hazai vetés állapotán, így a gazdálkodók bizakodók lehetnek.

Nőhet a sárgarépa-termelés

Bár a legtöbb termény esetében az idei szokatlanul meleg és aszályos időjárás miatt korábban kezdődött a szüret, a sárgarépa-termelők épp ellenkező folyamatokról számoltak be.

Pincészet a hazatért arisztokrata álmából

Az 1980-as évek végén megkezdődött gazdasági és politikai rendszerváltás után teljesen újjá kellett építeni a magyar bor hírét külföldön.

Kevés, de jó minőségű az idei burgonyatermés

A többi szántóföldi növényhez és zöldségféléhez hasonlóan a burgonyát is megviselte idén az aszály, és ez a hozamot is negatívan érintette – mondta a Magyar Hírlapnak Kecskés Gábor, az Országos Burgonya Szövetség és Terméktanács elnöke.

Tovább sorvad a burgonyatermelés

Szerényebb lehet az idei burgonyatermés, a növénynek ugyanis sem az aszály, sem a hirtelen jött nagy mennyiségű csapadék nem tett jót.

Forr a bor

A szőlőművest kedves növénye józan ökonómussá avatja, mégpedig a belátóbbak közül. Mert a jó szőlőműves nem felejti a krédót: nem te vagy az úr, legföljebb csak cifra szolga.

Főként pálinka készül a szilvából

Olcsóbb alapanyagból készülhet idén a szilvapálinka, az átlagosnak mondható termésért ugyanis a tavalyinál jelentősen kevesebbet fizetnek a feldolgozók.
59 cikk 1/6 oldal