2018. október 21., vasárnap, Orsolya napja

Címke: termés

54 cikk 1/6 oldal

Pincészet a hazatért arisztokrata álmából

Az 1980-as évek végén megkezdődött gazdasági és politikai rendszerváltás után teljesen újjá kellett építeni a magyar bor hírét külföldön.

Kevés, de jó minőségű az idei burgonyatermés

A többi szántóföldi növényhez és zöldségféléhez hasonlóan a burgonyát is megviselte idén az aszály, és ez a hozamot is negatívan érintette – mondta a Magyar Hírlapnak Kecskés Gábor, az Országos Burgonya Szövetség és Terméktanács elnöke.

Tovább sorvad a burgonyatermelés

Szerényebb lehet az idei burgonyatermés, a növénynek ugyanis sem az aszály, sem a hirtelen jött nagy mennyiségű csapadék nem tett jót.

Forr a bor

A szőlőművest kedves növénye józan ökonómussá avatja, mégpedig a belátóbbak közül. Mert a jó szőlőműves nem felejti a krédót: nem te vagy az úr, legföljebb csak cifra szolga.

Főként pálinka készül a szilvából

Olcsóbb alapanyagból készülhet idén a szilvapálinka, az átlagosnak mondható termésért ugyanis a tavalyinál jelentősen kevesebbet fizetnek a feldolgozók.

Rövidesen kaphatók az idei balatoni borok

Jól halad a szüret a boglári borvidéken. Harminchét dél-balatoni település összesen 3200 hektár szőlőskertjében folyik a betakarítás ezekben a hetekben.

Kisebb lesz a napraforgótermés

Hiába nőtt 3 százalékkal a vetésterület, a meleg miatt 3-4 százalékkal kisebb lesz a napraforgótermés az idén, ugyanakkor a nyári szárazságnak köszönhetően a termelők közül sokan megspórolhatták a betakarítás előtti deszikkálás, a növény vegyszeres kiszárításának költségeit – mondta a Világgazdaságnak Petőházi Tamás, a Gabonatermesztők Országos Szövetségének elnöke.
54 cikk 1/6 oldal