2018. november 17., szombat, Hortenzia, Gergő napja

Címke: Teréz körúti robbantó

12 cikk 1/2 oldal

Életfogytiglant kért az ügyész a vádlottra

A vád szerint a huszonéves fiatalember 2016. szeptember 24-én késő este Budapesten, a Teréz körúton egy általa készített és működésbe hozott pokolgéppel életveszélyesen megsebesített két rendőrt.

Újabb büntetés vár a robbantóra

Cellatársa öngyilkosságot kísérelt meg, ám a Teréz körúti robbantás vádlottja nem segített. A férfi egyre furcsábban viselkedik, de az orvosok szerint csak megjátssza az elmeháborodottat.

Életfogytiglant kaphat a Teréz körúti robbantó

A vád szerint meg akarta ölni a rendőrjárőr két tagját fegyvereikért. P. László tervei szerint csak egymillió euróért cserébe tett volna le a további robbantásokról.

Egymillió eurót követelt a Belügyminisztériumtól

A robbantó 10 évtől 20 évig vagy életfogytig terjedő szabadságvesztéssel, a terrorcselekmény előkészülete miatt pedig 2 évtől 8 évig terjedő börtönbüntetéssel sújtható.

Szélsőjobboldali a robbantó?

A P. Lászlóról készült fotó alapján több szubkultúra-szakértő is a nemzetiszocialista black metal jelképeit azonosította.

Hamarosan vádat emelhetnek a robbantó ellen

A most zajló elmeorvosi vizsgálat eredménye tükrében születhet meg a javaslat, ami szabadságvesztés kiszabását vagy kényszergyógykezelés elrendelését indítványozhatja.

Arról hallgat P. László, hogy miért robbantott

Mindent beismert a Teréz körúti robbantás gyanúsítottja. P. László azt állítja: nem akarta megölni a rendőröket, a pokolgépet az internet segítségével készítette.
12 cikk 1/2 oldal