2018. november 15., csütörtök, Albert, Lipót napja

Címke: tárlat

47 cikk 1/5 oldal

Ispotályból a világ legszebb fürdője

Az idén százéves Szent Gellért Szálló és Gyógyfürdőt legújabb rekonstrukcióját követően két ízben is a világ legszebb fürdőjének választották.

Megnyílt az Élő magyar festészet 2018 című tárlat Egerben

Megnyílt Egerben a Magyar festészet napja fő rendezvénye: az Élő magyar festészet 2018 című meghívásos tárlat, melynek alkotásai – három festőgeneráció munkái – áttekintést adnak a kortárs magyar festészetről.

Kiáltványban tiltakozik az értelmiség

Többen is tiltakozást fogalmaztak meg az 1919-es Tanácsköztársaságot propagáló tárlat és a hozzá kapcsolódó könyv megjelenése és állami finanszírozása miatt. Az alábbiakban az egyik értelmiségi csoport kiáltványát közöljük.

Megnyílt a Nemzeti Múzeum Seuso-kiállítása

Fekete Péter államtitkár elmondása szerint a kincs ismertségét nemcsak kiemelkedő művészi minőségének, hanem kalandos, krimibe illő történetének is köszönheti.

A lécszobroktól a totemekig

Aki a frissen átadott Ybl Vízházba ellátogat, megcsodálhatja a kortárs hazai képzőművészet legismertebb alakjának, Szőke Gábor Miklós szobrásznak Félúton című, összegző tárlatát is.

A kézművesség istene a műhelyben

Digit/Klasszik 2. – nyomatok címmel látható a Magyar Grafikusművészek Szövetsége és a Magyar Grafikáért Alapítvány kiállítása a Vízivárosi Galériában.

Máris az év legjelentősebb kiállításának tartják

A Szépművészeti Múzeum épülete átfogó felújításon esik át, ez tette lehetővé, hogy gyűjteményének főműveiből Milánóban, Párizsban és Madridban és Argentínában is kiállítás nyílhatott.
47 cikk 1/5 oldal