2019. január 21., hétfő, Ágnes napja

Címke: tárgyalások

238 cikk 1/24 oldal

Kim Dzsong Un befejezte pekingi tárgyalásait

Elhagyta Pekinget szerdán a Kim Dzsong Unt szállító különvonat, miután az észak-koreai vezető befejezte tárgyalásait Hszi Csin-ping kínai államfővel, akivel feltételezhetően áttekintette a Donald Trump amerikai elnökkel tervezett újabb csúcstalálkozójának előkészítését.

Donald Trump: jól halad a tárgyalás Kínával

Donald Trump amerikai elnök „hosszú és nagyon jó” telefonbeszélgetést folytatott Hszi Csin-ping kínai elnökkel, és a kereskedelmi háború lezárását célzó tárgyalások „nagyon jó alakulnak” – derül ki abból az üzenetből, melyet Trump szombaton tett közzé a Twitteren.

Eredménytelen G20-csúcs

A megbeszéléseket a világpolitika vezetői közti szimpátiák és ellentétek dinamizálták. A tárgyalások középpontjában a kereskedelem, az éghajlatváltozás és az adóügyek álltak.

Orosz lap: Kijev katonai bázis létrehozásáról tárgyal Washingtonnal

A kijevi kormány egy kelet-ukrajnai vagy egy, a Krím szomszédságában létesítendő amerikai katonai bázis lehetőségéről tárgyal az Egyesült Államokkal – közölte szerdán az orosz Izvesztyija című, a Kremlhez közel állónak tekintett napilap Ivan Vinnyikre, a Petro Porosenko Blokkja elnevezésű ukrán parlamenti párt képviselőjére hivatkozva. Eric Pahon, a Pentagon szóvivője időközben cáfolta ezt az értesülést.
238 cikk 1/24 oldal

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.