2018. október 18., csütörtök, Lukács napja

Címke: tárgyalások

225 cikk 1/23 oldal

Tajani: Theresa May nem tett jelentős új javaslatot

Theresa May brit miniszterelnök nem tett jelentős új javaslatot, nem határozott meg semmilyen lényegi elemet sem a Brexit-tárgyalások előrevitele érdekében – közölte Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke, az uniós tagországok háromnapos csúcstalálkozójának kezdetén tartott sajtótájékoztatóján szerdán.

Felelőtlenséggel vádolja Kínát Trump

Két és fél hónappal a történelminek nevezett amerikai–észak-koreai csúcstalálkozó után úgy tűnik, még mindig nem sikerült áttörést elérni a feszültség csökkentése érdekében a Koreai-félszigeten.

Bajtársakat keres May

A brit miniszterelnök az ausztriai Salzburgban igyekezett dűlőre jutni a brexittárgyalásokat illetően Sebastian Kurz osztrák kancellár és Andrej Babis cseh kormányfő társaságában.

Új fejezet az izraeli kapcsolatainkban

Először látogat miniszterelnökként Izraelbe Orbán Viktor, ahol Benjamin Netanjahu kormányfővel és Reuven Rivlin államfővel is négyszemközt tárgyal majd.

Macedónia meghívást kaphat a NATO-csatlakozási tárgyalások megkezdésére

A Görögországgal fennálló névvita várható lezárásának köszönhetően Macedónia a szerdán kezdődő NATO-csúcstalálkozón meghívást kaphat a csatlakozási tárgyalások megkezdésére az észak-atlanti szövetséggel – közölte a szövetség főtitkára Brüsszelben kedden.
225 cikk 1/23 oldal