2018. november 13., kedd, Szilvia napja

Címke: Tanácsköztársaság

15 cikk 1/2 oldal

Szemelvények az álhírek világából

Nem akarunk bolhából elefántot fújni? – ezt a címet a Népszava 1903-as számából vettük, nem most volt, de úgy tűnik, van, ami sosem változik.

Kiáltványban tiltakozik az értelmiség

Többen is tiltakozást fogalmaztak meg az 1919-es Tanácsköztársaságot propagáló tárlat és a hozzá kapcsolódó könyv megjelenése és állami finanszírozása miatt. Az alábbiakban az egyik értelmiségi csoport kiáltványát közöljük.

Rendszerépítés vagy forradalom?

A politikai mondanivalót nagyon is értem, értettem már a cikksorozat legelején is: ne beszéljen senki ma Magyarországon kulturális diktatúráról! A felszólítás jogos, helyes.

Kun nem Erdélyért küzdött

A trianoni békediktátum külső okairól a magyar társadalom ma már többé-kevésbé beszél, de a belső okok máig tabutémának számítanak.

Karikatúraháború

A húszas évekig az újságok nem közöltek fényképeket, a mozgókép gyerekcipőben járt, így a tömegek véleményét a kisebbségekről szinte kizárólag a nyomtatásban közölt rajzok formálták.

„Dicsőséges 133”

A rosszarcú, barna bőrkabátos hordát a politikusnak alkalmatlan, a degenerációval jegyben járó Károlyi Mihály köztársasági elnök szabadította az országra.
15 cikk 1/2 oldal