2018. november 12., hétfő, Jónás, Renátó napja

Címke: tanácskozás

69 cikk 1/7 oldal

Válságülések Berlinben

Miközben a németországi nagykoalíció vergődő pártjai, a CDU és az SPD a válságból kivezető utat keresik, addig a Zöldek szárnyalnak.

Brüsszelben tanácskoznak az európai dohánytermelők

A közös agrárpolitika (KAP) reformjainak lehetőségei, a dohányágazat foglalkoztatási és fogyasztási kérdései, valamint a dohánypiac szabályozási keretei szerepelnek az Európai Dohánytermesztők Szövetségének (Unitab) hétfőn kezdődött 36. kongresszusán Brüsszelben.

Adótanácskozást rendez a pénzügyi tárca

Az elfogadott jogszabályokkal kapcsolatos gyakorlati tapasztalatok és a digitális kihívásokra adandó válaszok mellett az adóadminisztráció csökkentésének lehetőségeiről egyeztet pénteken a Pénzügyminisztérium a szakma legfontosabb képviselőivel – írja keddi számában a Világgazdaság.

A Donyec-medencei válságról tanácskozott az ukrán és a német államfő Kijevben

A Donyec-medencei válság kiéleződéséről, ENSZ-békefenntartóknak a térségbe vezényléséről és a normandiai négyek - Ukrajna, Oroszország, Németország és Franciaország - egy újabb csúcstalálkozójának lehetőségéről folytatott eszmecserét kedden Kijevben Frank-Walter Steinmeier német államfő vendéglátójával, Petro Porosenko ukrán elnökkel.

Elmozdultak a holtpontról

A németeket illetően igen kiváló viszonyról, Angela Merkel kancellárról szólva pedig „nagyon rendkívüli asszonyról” tett említést tegnap Donald Trump.
69 cikk 1/7 oldal