2018. november 20., kedd, Jolán napja

Címke: tálibok

188 cikk 1/19 oldal

Nem született megállapodás a tálibok és az amerikaiak között

Nem született megállapodás a tálib küldöttség és Zalmay Khalilzad, az Egyesült Államok afganisztáni különmegbízottjának háromnapos dohai találkozóján – jelentette be a tálibok szóvivője, Zabihullah Mudzsahid hétfőn.

Több tucat rendőrt öltek meg tálib fegyveresek Afganisztánban

Legalább harminchét rendőr vesztette életét a nyugat-afganisztáni Faráh tartományban, a térség nagy részét ellenőrzésük alatt tartó tálib fegyveresekkel vívott harcokban – közölték helyi hatóságok hétfőn.

Afganisztánban tovább tombol a tálibok terrorja

Katonai erősítést küldött az afgán kormány az ország délkeleti részébe a síita hazara kisebbség védelmében a hevesebbé vált tálib támadások miatt – jelentették hírügynökségek csütörtökön.

Öngyilkos merényletet követtek el a tálibok

A közép-afganisztáni Vardakban történt terrorcselekménynek legkevesebb hét halálos áldozata van, köztük rendőrök és polgári személyek is.

A tálibok a szavazóhelyiségekhez vezető összes út lezárásával fenyegetőznek

A tálib lázadók a szombati afganisztáni parlamenti választások előtt egy nappal közölték, hogy lezárják a szavazóhelyiségekhez vezető összes utat, és ismét óva intették az embereket attól, hogy leadják voksaikat. A két magas rangú tisztségviselő életét követelő kandahári merénylet miatt a déli tartományban egy héttel elhalasztották a szavazást.
188 cikk 1/19 oldal