2018. november 21., szerda, Olivér napja

Címke: Szomália

106 cikk 1/11 oldal

Emelkedett a mogadishui robbantások áldozatainak a száma

Ötvenre emelkedett a szomáliai fővárosban, Mogadishuban elkövetett három pokolgépes merénylet áldozatainak a száma, ötvennyolc embert pedig továbbra is kórházban ápolnak – erősítették meg rendőrségi források szombaton.

Kalózok több lengyelt is elhurcoltak egy hajóról Nigéria partjainál

Kalózok tizenegy főt, nyolc lengyel, illetve egy ukrán és két Fülöp-szigeteki állampolgárt hurcoltak el az MV Pomerania Sky nevű konténerhajó legénységének tagjai közül Nigéria partjai előtt – közölte hétfőn a hajót üzemeltető Midocean nevű vállalat és a lengyel hírügynökség.

Agyonlőtte egy szomáliai televízió egyik operatőrét egy rendőr

Agyonlőtte egy szomáliai televíziós csatorna egyik operatőrét egy rendőr egy ellenőrzőpontnál kirobbant vita során a fővárosban, Mogadishuban – közölte a Bizottság az Újságírók Védelméért (CPJ) nevű, a sajtószabadság előmozdításával foglalkozó New York-i szervezet.

Fegyveres támadás érte a szomáliai belügyminisztérium épületét

Legalább kilenc ember halt meg abban a fegyveres támadásban, amely a szomáliai belügyminisztérium épületét érte szombaton a főváros Mogadishuban, a biztonsági erők két órányi tűzpárbajban mind a három terroristát megölték - közölte a helyi rendőrség.
106 cikk 1/11 oldal