2018. november 12., hétfő, Jónás, Renátó napja

Címke: Szkripal-ügy

42 cikk 1/5 oldal

Előhúzták az oroszkártyát

Az EU vezetői szinte egy időben, egységes kommunikációval indítottak médiatámadást az erős nemzetek Európáját, az illegális migráció azonnali megállítását kívánó politikusok ellen.

London: Putyin a felelős

A britek szerint Szkripalék megmérgezése nem lehetett engedély nélkül végrehajtott művelet, és szinte biztos, hogy az akciót „az orosz állam valamely magas szintjén” is jóváhagyták.

Moszkvára mutogat London

Immár biztos, hogy egy 44 éves nő és egy 45 éves férfi is a Szergej Szkripalt és lányát megmérgező, novicsok nevű anyag miatt került válságos állapotba.

Putyin előzőleg óva intette Európát

„Én megmondtam" pillanatokban volt gazdag Vlagyimir Putyin éves televíziós fóruma, amely során az amerikai importvámokról, a globális konfliktusokról és a Szkripal-ügyről is szó esett.

Moszkva: csaltak a britek

A köd oszladozik, és Theresa May kormányának számos csalása egyre jobban körvonalazódik – fogalmazott Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő.

A Vegyifegyver-tilalmi Szervezet megerősítette az idegméregre vonatkozó brit megállapításokat

A Vegyifegyver-tilalmi Szervezet (OPCW) csütörtökön Hágában kiadott állásfoglalásában megerősítette London korábbi megállapítását, amely szerint a Novicsok néven emlegetett méreganyagot használták Szergej Szkripal egykori orosz-brit kettős ügynök és lánya, Julija súlyos mérgezéséhez. A szervezet ugyanakkor a mérgező anyag forrását és felelősöket nem nevezett meg.

Julija Szkripalt kiengedték a kórházból

Kiengedték a kórházból Julija Szkripalt, aki édesapjával, Szergej Szkripal egykori orosz-brit kettős ügynökkel együtt idegméreg-hatóanyagtól szenvedett súlyos mérgezést március elején a délnyugat-angliai Salisbury városában.
42 cikk 1/5 oldal