2018. november 19., hétfő, Erzsébet napja

Címke: szja

107 cikk 1/11 oldal

Újabb razziába kezd a NAV

Idén ez már a sokadik összehangolt hatósági akció, ráadásul a legtöbb ellenőrzés-sorozatról előre tájékoztatta a hivatal az érintetteket.

Nagyon bejött a kormányzat számítása

Nagy tételben áramlott az év elején az adó a közkasszába. Az emelkedés két tényezőre vezethető vissza: a bérnövekedésre és a legális kereskedelem megállíthatatlan bővülésére.

Adócsökkentési program érkezik

Havonta húszezer forint körüli pluszösszeg maradna az átlagos keresetet hazavivő munkavállalók zsebében, ha a kormány 9 százalékra mérsékelné a személyi jövedelemadó kulcsát.

Érdemes odafigyelni az adókedvezményekre

Sok öngondoskodó könnyen eleshet az őt megillető adójóváírástól, mert nem bztos, hogy tudja, hogy tennie is kell a pénzéért.

Be kell vallani az ingatlaneladást is

Közeleg az adóbevallás határideje, a pünkösdi hosszú hétvége miatt jövő keddig, azaz május 22-ig kell elkészíteni a bevallási dokumentumot.

A nyugdíjbiztosítás után járó adójóváírás igénybe vételére figyelmeztet a Mabisz

Május 22-én éjfélkor jár le a személyi jövedelemadó (szja) bevallás határideje, amely a nyugdíjbiztosítási szerződéssel rendelkezőknek egyben 20 százalékos adójóváírást is jelent, amennyiben időben, adótartozás-mentesen és helyesen kitöltve nyújtják be a bevallásukat - figyelmeztet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz).
107 cikk 1/11 oldal