2018. november 15., csütörtök, Albert, Lipót napja

Címke: szigorítás

163 cikk 1/17 oldal

Nyakunkon az újabb magyarellenes csomag

Jól illeszkedik a magyarellenes kirohanások sorába az a videó, amit minden bizonnyal megbízásból készíthettek a beregszászi magyar külképviseleten egy állampolgársági eskü során.

Jól fogadta a piac a váltást

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) kedden úgy jelentette be, hogy kész a feltételek szigorítására, hogy azonnali lépést nem hozott, azonban az első reak­ciók alapján így is elérte a célját.

Hitelezés: még két hét maradt a szigorításig

A havi nettó jövedelem mértékét a jelenleginél kisebb mértékben haladhatja meg októbertől a rövidebb kamatperiódusú jelzáloghitelek törlesztőrészlete. A jövő hónaptól lép hatályba a Magyar Nemzeti Bank erre vonatkozó rendelete. A legalább tíz évre fix kamatozású kölcsönöknél maradnak a jelenlegi szabályok.

Nem szigorítják az abortusztörvényt

Harrach Péter és Rétvári Bence egyetértett, hogy ismerve a társadalom véleményét, illetve az azt leképező parlamentet, nincs meg erre a lehetőség.

Megszigorítják a nagyvadak tartásának feltételeit Csehországban

Csehországban rövidesen megszigorítják a törvény által védett nagy vadállatok, vadmacskafélék tartásának feltételeit, és azonnali hatállyal betiltották a tigrisek kivitelét az Európai Unión kívüli országokba – közölte Miroslav Toman cseh mezőgazdasági miniszter csütörtökön Prágában sajtótájékoztatón.
163 cikk 1/17 oldal