2019. január 20., vasárnap, Fábián, Sebestyén napja

Címke: Szerbia

834 cikk 1/84 oldal

Belgrádban a szerb elnök ellen tüntettek

Ezrek vonultak Belgrád utcáira az egymást követő hetedik szombaton, hogy Aleksandar Vucic szerb elnök ellen tüntessenek, akit azzal vádolnak, hogy autokratikus eszközökkel irányítja az országot.

Szerbia orosz támogatással erősíti meg a haderejét

Szerbia hét helikoptert kap még az idén Oroszországtól, ezzel is megerősíti haderejét, a katonai támogatás mellett pedig Szerbia számára létfontosságú gázmegállapodások is születtek Vlagyimir Putyin orosz elnök belgrádi látogatása során – összegezte a látogatás eredményeit Aleksandar Vucic szerb államfő pénteken.

Koszovó ingataggá teheti a régiót?

Belgrádba látogatott tegnap Vlagyimir Putyin orosz elnök, ahol szerb kollégájával, Alekszandar Vucsics államfővel megbeszélést folytatott a kétoldalú kapcsolatokról.

Koszovó újabb szankciókat tervez Szerbia ellen

A százszázalékos vámok kivetése után Pristina újabb szankciókat tervez Szerbia ellen, a koszovói belügyminiszter-helyettes bejelentése szerint a jövőben a szerb rendszámú autókat nem engednék be az országba.

Magyar rendőri kontingens indult Szerbiába és Macedóniába

A határok védelmének megerősítésére magyar rendőri kontingens indult Szerbiába és Macedóniába – közölte a rendőrség kedden honlapján. A magyar rendőrök három év alatt mintegy 7000 határsértőt fogtak el a két fogadó ország határrendészeti műveleteiben – emelték ki.
834 cikk 1/84 oldal

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.