2018. november 17., szombat, Hortenzia, Gergő napja

Címke: székelyek

39 cikk 1/4 oldal

Pénzbírság a székelyföldi diáklány megalázása miatt

Pénzbírságot szabott ki a romániai Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) a temesvári megyei kórházra, egy ott dolgozó sportorvost pedig figyelmeztetésben részesített, amiért a doktornő hiányos román nyelvtudása miatt alázott meg egy székelyföldi diáklányt – tudatta kedden az RMDSZ Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat (MIJSZ).

A demokrácia megtagadása tüntetni az eredmény ellen

Néztem a Kossuth téren tüntetőkről készült videókat, fényképeket, olvasom a tudósításokat. Megdöbbenek a demokráciát követelő, de a felvonulással éppen a demokráciát lefejező felvonulókon.

Erős székelyek, erős Erdély

A várakozásoknál kevesebb embert mozgatott meg a Székely Nemzeti Tanács külügyi megbízottja, Dabis Attila Romániából való kitiltása.

Civil kör: „Bocsánatot kérek Vona helyett a pofátlanságért!”

„Bocsánatot kérek Vona Gábor helyett a pofátlanságért, hogy odamentem a székelyekhez azok után, hogy dehonesztáló megjegyzéseket tettünk rájuk!” – így reagált Pesty László főszerkesztő a Jobbik elnökének legújabb húzására az ECHO TV Civil kör című műsorában, ezzel elindítva a bocsánatkérő-cunamit.

Tőkés László: Székelyföld maradjon székely föld

Az EMNT elnöke szerint miként Orbán Viktor miniszterelnök magyar Magyarországot és európai Európát akar, úgy a székelyeknek is azt kell kívánniuk, hogy Székelyföld maradjon székely föld.
39 cikk 1/4 oldal