2018. november 19., hétfő, Erzsébet napja

Címke: számítógép

21 cikk 1/3 oldal

Malőr

Mondják, a szorult helyzet jótékonyan hat a leleményre. Hiszen ahol döcögni kezd a technika, ott talpra szökken a szellem.

Magyar fejlesztés segíthet a munkahelyi szemkárosodás megelőzésében

Egyebek mellett a pislogásra és a monitor-szem távolságra figyelmeztet az a magyar fejlesztésű szoftver, amelynek használatával az eddigi tapasztalatok szerint 10-30 százalékkal csökkenthető a táppénzes napok száma, és 15-20 százalékkal növelhető a monitor előtt dolgozók hatékonysága.

E-sportból is vehetünk különórákat

Magyarországon talán még kevésbé ismert jelenség, de a versenyszerű számítógépes játék rohamosan terjed, és immár világszerte hatalmas piacot jelent, aminek a fejlődésében nem látszik a végpont.

A képernyő rabjai

Nicholas Kardaras az elmúlt évtizedben több mint ezer kamasz páciensén keresztül észlelte a videojátékok alattomos, ellenállhatatlan hatását, amelyek serdülőkori betegségekhez vezetnek.

Esett a globális PC-piac

Összesen 67 millió személyi számítógép – asztali PC és noteszgép – talált gazdára a világon 2017 harmadik negyedévében, 3,6 százalékkal kevesebb, mint a megelőző év hasonló időszakában.

Áradat

Európa a múlt, a jövő Ázsiában és Afrikában születik, a szemünk láttára, csak tudjunk odafigyelni, amíg saját elmúlásunkat siratjuk.
21 cikk 1/3 oldal