2019. január 16., szerda, Gusztáv napja

Címke: szakszervezetek

106 cikk 1/11 oldal

Hogyan (nem) szúr ki az állam a hallgatókkal?

Tessék gondolkodni, ha már a felsőoktatásról beszélünk, mit is akarunk. Ötvenkét nemet, vagy kiválóan képzett, hivatástudattal és megfelelő gyakorlati tapasztalattal rendelkező pedagógusokat.

Kenyér és cirkusz

A munkáért és kenyérért nem kell kiabálni, mert azt biztosítja az ország teljesítménye. A szóban forgó szakszervezetek meg gondoskodnak a cirkuszról.

Kettős csapdában vergődnek a szakszervezetek

A politikai pártok nem a szakszervezetek érdekeit viszik át politikájukba, hanem saját politikájukat akarják ráerőltetni a szakszervezetekre, hangzott el a Hír TV Péntek 9 című műsorában.

Visszatáncolhatnak a szakszervezetek

Belátható időn belül nincs rá esély, hogy általános, országos sztrájkot szervezzenek a baloldalhoz köthető szakszervezetek és érdekképviseleti ­konföderációk.

Nem a dolgozók számítanak

Boros Bánk Levente szerint az érdekképviseleteket az az ellenzéki frusztráltság tudta csak felébreszteni a tetszhalott állapotából, amelyet a politikai sikertelenség táplál.
106 cikk 1/11 oldal

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.