2018. november 15., csütörtök, Albert, Lipót napja

Címke: szakértők

94 cikk 1/10 oldal

Felmérés: a briteknek téves elképzeléseik vannak az EU-bevándorlás hatásairól

A legfrissebb felmérés szerint a brit választóknak sok esetben teljesen téves elképzeléseik vannak arról, hogy az Európai Unió többi tagországából Nagy-Britanniába irányuló bevándorlás milyen hatásokat gyakorol a brit gazdaságra, a költségvetésre, az egészségügyi ellátórendszerre vagy a bűnözésre.

Délibáb

Nem csoda, hogy a balliberális „szakértők” inkább hallgatnak.

A lakossági fogyasztás tartósan a gazdasági növekedés húzóereje maradhat

A gazdasági növekedés húzóereje továbbra is a lakossági fogyasztás marad, amely a termelési oldalon a szolgáltatásokban hozzáadott érték növekedésével párosul. Az első negyedéves GDP-adatokról kedden megjelent KSH-jelentést kommentáló piaci elemzők várakozása szerint a későbbiekben kiegyenlítettebb szerkezetű lehet a növekedés, amikor az új termelőkapacitások belépésével az ipar, vele párhuzamosan a felhasználási oldalon az export is jobban hozzájárulhat a gazdaság teljesítményéhez.

A jobboldal végzett az élen

Szakértők úgy vélik: Jansának legalább két koalíciós partnerre lenne szüksége, hogy kormányt tudjon alakítani, miközben a baloldal sokkal nagyobb koalíciós potenciállal rendelkezik.

Négy helyet lépett előre a Semmelweis Egyetem

A szakemberek ötven „fejlődő, feltörekvő” ország felsőoktatási intézményeit értékelték, de a 378-as végső listára csak 42 országból kerültek fel egyetemek.
94 cikk 1/10 oldal