2018. november 14., szerda, Aliz napja

Címke: Svéd Demokraták

18 cikk 1/2 oldal

Elveszítette a bizalmi szavazást Stefan Löfven

Löfvent 142 képviselő támogatta, és 204-en szavaztak ellene, köztük a teljes jobbközép blokk és a bevándorlásellenes Svéd Demokraták képviselői is.

Emberkísérlet ott fenn, északon

A világ élő lelkiismereteként tündöklő ország eljutott odáig, hogy a befogadást vallotta értéknek, és eltávolodott mindentől, ami valaha a svéd nemzet éthoszát jelentette.

Forradalom svéd módra

Történelme legrosszabb eredményét érte el a vasárnapi választásokon a Szociáldemokraták nevű svéd kormánypárt, de nincs oka szomorúságra, mert továbbra is a legnagyobb frakcióval rendelkezik a Riksdagban.

A svéd belpolitikában csak minimális változások várhatóak

Megerősödött a svéd bevándorlásellenes oldal a vasárnapi választáson. A Svéd Demokraták a voksok több, mint 17,5 százalékát szerezték meg. A bevándorlást határozottan elutasító párt vezetője úgy látja: komoly hatással lesznek a svéd belpolitikára. Az ECHO TV Heti Terror című műsorában Nógrádi György, biztonságpolitikai szakértő és Georg Spöttle, a Nézőpont Intézet elemzője beszélt a választások országos és európai jelentőségéről.

Migrációellenes siker

Jelentősen javított választási eredményén a vasárnapi svéd választásokon a migrációs válságot kampánya középpontjába állító Svéd Demokraták (SD) nevű párt.

Mérsékelt földindulás

Minden előrejelzés, tévéműsor, elemző, közvélemény-kutató és az utca emberének véleménye is arra mutat, hogy a vasárnapi svéd választáson meglepetés születik.

Identitást adna a meglepetéspárt

A Svéd Demokraták (SD) malmői irodájának titkára szerint mindenki lehet svéd, aki az értékeket elfogadja, csak az a kérdés, hogy mik is ezek az értékek.

Várhatóan egyik politikai erő sem szerzi meg a többséget Svédországban

Várhatóan sem a kormányzó szociáldemokraták vezette baloldali koalíció, sem kihívója, az ellenzéki négypárti jobbközép választási szövetség nem képes megszerezni a kormányzáshoz szükséges többséget Svédországban a szeptember 9-i parlamenti választásokon. Elemzők ugyanakkor a bevándorlásellenes Svéd Demokraták párt jelentős megerősödésére számítanak.
18 cikk 1/2 oldal