2018. november 20., kedd, Jolán napja

Címke: sertéspestis

44 cikk 1/5 oldal

Afrikai sertéspestis – Hússzövetség: összezavarja a betegség a piacot

Jelentősen „össze fogja kavarni” az európai húspiacot az afrikai sertéspestis, amely a hétvégén Belgiumban, az unió hatodik-hetedik legnagyobb sertéstenyésztő országában is felütötte a fejét – mondta a Hússzövetség elnöke a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában hétfőn.

Haldoklik a román sertéspiac

A járvány miatt már több mint 60 ezer példányt pusztítottak el a hatóságok, emiatt az év második felében jelentősen megnőhet a román húsimport.

Bulgária kerítésépítéssel akadályozná meg a sertéspestis terjedését

Bulgária határkerítést épít a szomszédos Romániában megjelent afrikai sertéspestis terjedésének megakadályozására. A határ bolgár oldalán hétfőn kezdődtek meg a terep előkészítésének munkálatai a 133 kilométer hosszúra tervezett drótkerítéshez – jelentette a helyi sajtó.

Több országgal is egyeztetnek a sertéspestis ügyében

Ukrajnán kívül több más országgal is egyeztetés folyt vagy folyik a sertéspestis ügyében – mondta Bognár Lajos országos főállatorvos, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkára szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

Sikeres az agrárlobbi a külpiacokon

Mintegy harminc kereskedelmi partnernek számító, Európai Unión kívüli országgal tárgyal a kormányzat az afrikai sertéspestis miatt elveszített piacok újranyitásáról.
44 cikk 1/5 oldal