2019. február 19., kedd, Zsuzsanna napja

Címke: Semmelweis Egyetem

87 cikk 1/9 oldal

Már itthon is elérhető a májdaganat-kezelés

A radioembolizációs daganatterápia a hagyományos onkológiai kezelésre nem reagáló, sebészeti úton el nem távolítható primer és áttétes májdaganatokban szenvedőknek adhat új reményt.

Fejlesztések kezdődnek a Semmelweis Egyetemen

Olyan rekonstrukciók indulhatnak az egyetemen, amelyek hozzásegítik ahhoz, hogy 2030-ra a világ 28 ezer felsőoktatási intézménye közül a legjobb száz gyógyító egyetem közé emelkedjen.

Itthon műtik meg a sziámi ikreket

Az ikreket most Budapestre hozták, hogy a végleges koponyaműtéthez szükséges vizsgálatokat és előkészítő beavatkozásokat ideális körülmények között végezzék el.

Januártól a mentők a Semmelweis Egyetem kardiológusait is riaszthatják

Januártól a mentők a Semmelweis Egyetem kardiológusait is riaszthatják, akik egy új ECMO-készülék, egyfajta speciális műszív használatával segítenek majd a helyszínen a heveny szívelégtelenségben szenvedő betegeken, valamint azokon, akiket az úgynevezett hirtelen halál ért.

Jól teljesítettek a magyar egyetemek

Élettudományokban, valamint az orvos-egészségtudományi kategóriában a világ négyszáz legjobb egyeteme között szerepel a Semmelweis Egyetem.
87 cikk 1/9 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.