2018. december 19., szerda, Viola napja

Címke: Rezeda Kázmér

57 cikk 1/6 oldal

Birka, bárány béget

Tárkonyos bárányraguleves tíz főre: megfelelő nagyságú edényben, úgy egy tízliteresben, kevés olajon lepirítunk két fej finomra vágott, közepes fej vöröshagymát, és kétszer visszapirítjuk zsírjára.

Furmint a Zsákutcában

Most már meginnék egy jó pohár bort! – gondolta Rezeda Kázmér kissé szindbádosan, bár halkabban, mert csak magának gondolta, és nem Vendelin barátomnak mondta.

Ludaskása

Libaevés ideje van – gondolta Rezeda Kázmér, és nem tudta többé kiverni fejéből a drága, fehér, gágogó madarakat.

Káposztásítás

Amikor olyan aranyló sárgára változik egyszer csak a világ, s az idő úgy folyik, mint a méz, szóval októberben eljön a káposzta elrakásának ideje Erdélyben.

Déryné (2.)

Rezeda Kázmér előszeretettel reggelizett a Dérynében, ahol rendkívül ügyes marketingfogással megváltoztatták a kádári idők „hideg virsli, meleg sör” gyakorlatát.

Déryné (1.)

A régi Déryné presszó volt, az a fajta, amit az úgynevezett kommunisták találtak fel. A legfontosabb része ennek a találmánynak a dohányfüstízű étel. Ebből nagy választék volt a régi Dérynében.

Vacsora Diklóban

Dönteni kell – gondolta Rezeda Kázmér, és ha valamit, hát dönteni nem tudott soha. De eljött az idő, mert a nyár már kiadta melege felét árendába.

Standolás

Rezeda Kázmér amolyan konzervatív ember volt – aki ötszáz évet él, nemigen tud más lenni –, és szerette a hagyományos dolgokat.

A lángos (2.)

De miért megy az ember Géberjénbe? – tehetjük fel a kérdést, és feltette Rezeda Kázmér is. A válasz nem lehet pusztán a lángos.

A lángos (1.)

Rezeda Kázmér a sok nyűg s baj ellenére úgy döntött, hogy felkerekedik, és elmegy Géberjénbe, mert nem hagyta nyugodni a jó lángos kívánása szegényt.
57 cikk 1/6 oldal