2019. január 23., szerda, Zelma, Rajmund napja

Címke: rendszerváltás

67 cikk 1/7 oldal

Harminc éve szabadon

A rendszerváltásra, Magyarország és Közép-Európa szabadságának, függetlenségének visszanyerésére emlékező, több mint két évig tartó rendezvénysorozatot indít idén március 15-én a kormány.

A mesélés kegyelmi állapot

A rendszerváltás előtti időszak egyik legsikeresebb írója volt Rónaszegi Miklós. 1990-ben viszont Magyarország egyik legsikeresebb írója egyik percről a másikra eltűnt a közéletből.

Egy átmeneti kor emlékei

A Rain of memories – Emlékeső című, vékony naplóregény különc teremtmény. Nemcsak a szövegkorpusz, de az egész jelenség alkalmasint nehezen kerül majd helyére az egyszeri olvasóban.

Megkezdte működését a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány

Jobboldali médiatulajdonosok egy nonprofit alapítványnak ajándékozzák lapjaikat, nem tulajdonolnak többé újságot, televíziót és rádiót. A Közép Európai Sajtó és Média Alapítvány célja, hogy hosszú távon biztosítsa helyi és országos sajtótermékek stabil és külső befolyástól mentes működését.

A felzárkózás ígéretes kezdete

Semmit nem várt nagyobb hittel és elszántsággal a rendszerváltó magyar társadalom, mint az évszázadok óta elmaradt felzárkózást a kontinens nyugati országaihoz.

Egy törpe kisebbség uralma

Kulin Ferenc nemrég publikált tanulmánykötete az elmúlt száz év történelmét átívelő hazugságokra és a magát a tényektől függetlenítő suttogó propagandára is rámutat.

Megtagadott igazságszolgáltatás, el nem feledett bűnök

Az igazságtételi törvény elvéreztetése által feszülhetett tovább Magyarországon a nemzetiszocializmus és a kommunizmus rémtettei között fennálló kettős mérce a rendszerváltást követő évtizedekben.

A liberális ideák csődöt mondtak

A globalizáció már több száz éve, gyakorlatilag a glóbusz első körülhajózása óta jelen van földünkön, de időről időre változott az intenzitása, illetve meghatározó formái is.

Jerikó realistái

Miféle szerepet talált és tudott betölteni Csurka István? Miféle méltó és közhaszonnal járó szerepre adott neki lehetőséget kora?

Sokba került a puha rendszerváltozás

Kicsit radikálisabb, gyorsabb rendszerváltásra lett volna szükség, ami nagymértékben csökkentette volna a mai nehézségeink számát– nyilatkozta lapunknak Boross Péter.
67 cikk 1/7 oldal

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.