2018. november 21., szerda, Olivér napja

Címke: rádió

40 cikk 1/4 oldal

Zenebona

Ültünk az asszonnyal a készülék előtt, ő rémülten belém kapaszkodott, ahogyan csak az asszonyok tudnak férjükbe kapaszkodni szőnyegbombázás vagy természeti katasztrófa idején.

Naponta mintegy hatmillióan hallgatnak rádiót

Továbbra is naponta mintegy hatmillióan, hetente több mint 7,2 millióan hallgatnak rádiót – ez derül ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) legújabb júliustól szeptemberig tartó időszakra vonatkozó országos és budapesti hallgatottsági adataiból.

Előkerült egy 1941-es magyar rádióoperett felvétele

Előkerült A víg özvegy rádióoperett-változatának 1941-es felvétele, az egyedülálló hangdokumentumra a Filmarchívum által fenntartott Gramofon Online szerkesztői és kutatói bukkantak rá egy hanglemezhagyaték vásárlásakor. A különleges felvétel meghallgatható a Filmarchívum Youtube-csatornáján.

Új helyeken hallható a Karc FM

Székesfehérváron, Tatabányán, Zalaegerszegen, Pécsett, Kaposváron, Siklóson, Szigetváron és Szegeden is hallható földi sugárzással a rádió.

Szinte az egész ország rádiózik

A fővárosban a 15 évesnél idősebb lakosság több mint 74 százaléka naponta, míg 91 százaléka heti rendszerességgel hallgat valamilyen rádiót.

Elhunyt Szepesi György

A legendás sportriportert, aki a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökeként is dolgozott 96 éves korában, szerdára virradóra érte a halál.
40 cikk 1/4 oldal