2018. november 14., szerda, Aliz napja

Címke: pozsgai zsolt

14 cikk 1/2 oldal

Kálvin versus Loyolai

A keresztény filmfesztivál díjnyertes alkotása, a Megszállottak. Pozsgai Zsolt filmje Kálvin János reformátor és Loyolai Ignác, a jezsui­ta rend alapítójának parázs hitvitájáról szól.

Tíz sors meg egy hulla

Holnap 19 órakor mutatja be a Hungarikum Pódium a Hungarikum Élményházban Pozsgai Zsolt Razzia című krimikomédiáját H. Varga Tamás rendezésében.

Legenda és valóság

Izgalmasak a jelen többnyire rövid életű történései is, de a régmúltból fennmaradt mesetöredékek, legendák még inkább működésbe hozzák az ember fantáziá­ját.

Pár kocka igaz harcok emlékére

Különleges feladatra vállalkozott a Hybrid Art Space galéria: A képregény angyalai címmel Futaki Attila és Tallai Gábor Budapest Angyalai című munkájára téve a hangsúlyt nyolc, a történelmi múltunkat feldolgozó képregényből mutat be részletet. Nevezett művet korábban Nagy Koppány Zsolt méltatta Magyar hősök szóbuborékokkal címmel lapunk hasábjain, én most a többi munka közül emelek ki párat.

Bábos drámaírók versengtek

A minifesztivál március 23. és 26. között zajlott: ennyi idő alatt derült ki a téma, íródtak meg a darabok és készült el három teljes bábelőadás.
14 cikk 1/2 oldal