2018. december 19., szerda, Viola napja

Címke: portugál

9 cikk 1/1 oldal

A déliek nagy napja lehet

Két győzelemmel matematikailag még kieshet, de látva az erőviszonyokat, Uruguay szerda este Szaúd-Arábia ellen bebiztosíthatja továbbjutását.

Konyhanyelv

A Luxemburgi Nagyhercegség területén három hivatalos nyelven lehet kommunikálni, ám ezek népszerűsége és megoszlása korántsem egyenlő.

Portugál–bolgár verseny az ENSZ-főtitkárságért

António Guterres volt portugál miniszterelnök és Krisztalina Georgieva bolgár EU-biztos a legesélyesebb arra, hogy az év végén leköszönő Ban Ki Munt váltsa az ENSZ főtitkári posztján – derül ki sajtóelemzésekből és szakértői véleményekből.

Cristiano Ronaldo túl a csúcson

Hetek óta arról cikkezik a nemzetközi futballsajtó, hogy Cristiano Ronaldo gödörbe került, teljesítményének hanyatlása számadatokkal is alátámasztható.

Portugál bankkártyákkal csaltak kameruniak Budapesten

Csalás gyanúja miatt elfogtak a fővárosban három kameruni állampolgárt, aki milliókért vásárolt telefonokat portugál bankkártyák adatainak felhasználásával – közölte a rendőrség szombat reggel a police.hu oldalon.

Eltiltás várhat José Mourinhóra

Eltiltás várhat José Mourinhóra, a Chelsea labdarúgócsapatának vezetőedzőjére, mert a szombati mérkőzésen a játékvezető elküldte a kispadtól.

Portugál filmkaleidoszkóp

Október 14. és 21. között először tartják meg a portugál dokumentumfilmnapokat Budapesten a Camões Intézet – Portugál Nyelvi Központ, a portugál Apordoc Dokumentumfilm-szövetség és a DocuArt Filmművészeti Központ közös szervezésében.
9 cikk 1/1 oldal