2018. november 18., vasárnap, Jenő napja

Címke: Partium

12 cikk 1/2 oldal

Folytatódik az erdélyi autópálya vesszőfutása

Ma már inkább 2026-ra valószínűsítik a Via Carpatia 3300 kilométeresre tervezett autópályájának megépítését, amelynek első tervezett határideje még 2023 volt.

Zenedrámai csodateremtés

Sepsiszentgyörgyön kezdődik a százharminchárom éves fennállását ünneplő Magyar Állami Operaház nyolc erdélyi és partiumi várost célzó turnéja.

Erdélyre is kiterjeszti gazdaságfejlesztő programjait a magyar kormány

A Vajdaság és Kárpátalja után Erdélyre is kiterjeszti a magyar közösségek megerősítését szolgáló gazdaságfejlesztési programjait a magyar kormány. A Mezőség Maros megyei részét felölelő első, egymilliárd forintos keretösszegű mintaprogram beindítását pénteken jelentette be Marosvásárhelyen Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára.

Erdélyben is lehetővé válhat a pálinka terméknév használata

Az Erdélyi Pálinka Lovagrend képviselői a Földművelésügyi Minisztérium illetékeseivel folytatott megbeszélés után bíznak benne, hogy hamarosan Erdélyben is használhatják a pálinka terméknevet- írta hétfőn a Krónika erdélyi magyar napilap.

Egy Kárpát-medencei épületmentő program

Amint Kosztolányi Dezső írta, hogy a zászló nem csak bot és vászon, úgy a Kárpát-medencei magyar épített örökség sem csak kőből és téglából áll.

Magyar elnöke lesz a Szatmár megyei önkormányzatnak

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) és a Nemzeti Liberális Párt (PNL) pénteki megállapodása értelmében RMDSZ-es elnöke és két PNL-es alelnöke lesz a Szatmár megyei önkormányzatnak – közölte az Agerpres hírügynökség. Az RMDSZ korábban Pataki Csaba szenátort javasolta a megyei elnöki tisztségre.

Nagyváradon reklámzászlónak nyilvánították a Partium zászlaját

Reklámzászlónak tekintette a nagyváradi bíróság egy első fokon kimondott ítéletében a Tőkés László európai parlamenti képviselő irodája erkélyére kitűzött Partium-zászlót – közölte az egyik közösségi portálon Tőkés László sajtóirodája.
12 cikk 1/2 oldal