2018. november 18., vasárnap, Jenő napja

Címke: Palesztína

75 cikk 1/8 oldal

Washington újabb egyezményeket mond fel

A palesztin külügyminiszter úgy vélte, az USA semmibe veszi a nemzetközi jogot, Irán szerint pedig Amerika törvényen kívüli rezsim.

Az amerikai elnök az izraeli-palesztin konfliktus egyállami megoldására is nyitott

Az izraeli-palesztin konfliktus egyállami megoldására is nyitott, ha az érintettek azt részesítik előnyben – mondta Donald Trump amerikai elnök New York-i sajtótájékoztatóján szerdán, nem sokkal azután, hogy az ENSZ épületében támogatásáról biztosította a kétállami megoldást.

Pakisztán és Palesztina: záruló amerikai pénzcsap

Donald Trump amerikai elnök januárban jelentette be, hogy Washington csökkenti a palesztinoknak nyújtott segélyeket, amíg nem folytatják a béketárgyalásokat, amelyek 2014-ben szakadtak meg.

Törékeny a béke Gázában

Tűzszünetben állapodott meg szombat hajnalban Izrael és a Gázai övezetet irányító Hamász radikális palesztin szervezet a halálos kimenetelű támadások után.

„Nem adományozni megyünk”

A Szuverén Máltai Lovagrend történelme 1048-ig nyúlik vissza, emberei a Szentföldért vívott háború idején Jeruzsálem első ispotályában ápolták a sérülteket.

A vöröskereszt orvosokat és ápolókat küld a Gázai övezetbe

A Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága orvosokat, ápolókat és fizioterapeutákat küld a Gázai övezetbe, hogy könnyítsenek a túlterhelt helyi egészségügyi rendszeren - közölte a nemzetközi szervezet csütörtökön Genfben.

Nem kér erkölcsi oktatást Netanjahu Törökországtól

Erdogan a Hamász egyik nagy támogatója, ezért kétségkívül sokat tud a terrorról és a tömegmészárlásról. Jobban tenné, ha nem oktatna ki minket az erkölcsről - mondta az izraeli miniszterelnök.

Feléledt a pokol a Gázai övezetben

Gyászmenet kísérte tegnap utolsó útjára azt a hatvan palesztint, akik előző nap vesztették életüket az izraeli rendfenntartókkal való összecsapásban.
75 cikk 1/8 oldal