2018. november 17., szombat, Hortenzia, Gergő napja

Címke: összecsapás

61 cikk 1/7 oldal

Többen meghaltak összecsapásokban a Kongói Demokratikus Köztársaságban

Ismeretlen fegyveresek legkevesebb tizenöt embert, köztük két egészségügyi dolgozót öltek meg a hétvégén a Kongói Demokratikus Köztársaság keleti felében, ahol milíciák akadályozzák az ebolavírus terjedésének feltartóztatására tett erőfeszítéseket – közölték helyi hatóságok vasárnap.

Áll a bál Kijevben

Összecsapásba torkollott egy tiltakozó akció hétfőn Kijevben nacionalista érzelmű tüntetők és az ukrán rendfenntartók között a főügyészség épületénél, aminek következtében a hivatalos közlés szerint hét rendőr megsérült.

Kézzelfogható a konfliktus Nigériában

A vallási ellentétek mellett a vízért is egyre kíméletlenebb harcot vívnak Nigériában. Legutóbb mintegy kilencven ember vesztette életét Nigéria középső részén.

Szakértő: nem kizárt a katonai összecsapás

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő szerint ha Irán a szankciók miatt nem kapja meg, ami gazdasági fejlődéséhez szükséges, és felmondja az atomalkut, elkezd fegyverkezni.

Többen életüket vesztették egy indonéziai börtönlázadásban

Hatan vesztették életüket a rendőrség és bebörtönzött muszlim szélsőségesek közötti összecsapásokban egy Jakarta külvárosában található, erősen őrzött börtönlétesítményben - közölték indonéziai biztonsági források szerdán.
61 cikk 1/7 oldal