2018. november 15., csütörtök, Albert, Lipót napja

Címke: ökológia

8 cikk 1/1 oldal

Nagy lábon

Kellene még egy Föld, akkor talán jobban kijönnénk az erőforrásainkból. Idén minden korábbihoz képest is hamarabb, már augusztus elsején elérkezett a túlfogyasztás napja.

Majomvirág

Lehet optimistán tekinteni a klímaváltozásra, elfogadni a természet folyamatos változását, az új fajok megjelenésére pedig sikertörténetként tekinteni a veszteségeink mellett?

Ökológiai katasztrófa fenyegeti Dubrovnikot

Ökológiai katasztrófa fenyegeti Dubrovnikot, Korcula, Mljet, Vis és Solta szigeteket, valamint a Peljesac-félszigetet és az Adriai-tenger déli részét az Albániából érkező több tonna szemét miatt, amelyet az erős déli szél hatására az áramlat sodor ki a partokra – írta a helyi sajtó hétfőn.

Úttörő kísérlet az erdők megmentéséért

A klímaváltozás hatására számíthatunk arra, hogy az időjárás egyre szélsőségesebbé válik. A rengeteg csapadékot és nagy szelet hozó viharok mellett egyre hosszabb száraz időszakok következnek, az enyhe telek nagyobb esélyt adnak a kártevőknek a túlélésre, és a melegedő klíma olyan jövevények áttelelését is lehetővé teheti, amelyek eddig szinte teljesen ismeretlenek voltak nálunk.
8 cikk 1/1 oldal