2018. október 23., kedd, Gyöngyi napja

Címke: OBH

51 cikk 1/6 oldal

Ügyfélbarát bíróság a cél

Egy éven belül újabb 25 egységes arculatú, felhasználóbarát ügyfélközpont nyílik a már működő két kiszolgálóhely mellett – mondta tegnap lapunknak Handó Tünde.

Felkészülnek a bírák a kiberbűnözés kihívásaira

Az internet egyre nagyobb térhódításakor, a 2000-es években ütötte fel először a fejét az internetes csalás fogalma, amikor a sokszorosára emelkedett az úgynevezett vaterázós bűncselekmények száma.

Öt év, ötvenötezer hitelper

A hazai bíróságok folyamatosan zárják le a kölcsönök kétes pontjai miatt indult eljárásokat, jelenleg nagyjából négyezer ilyen per fut a hazai ítélkező fórumok előtt.

Az OBH célja, hogy megőrizze Magyarország szuverenitását

Manapság sokan éreztetik velünk azt, hogy Magyarországnak a jogállamiságot, az igazságszolgáltatás működését illetően tanulnivalója van a nyugati demokráciákhoz képest – fogalmazott Handó Tünde.

Vonzó a közigazgatási bírói pálya

Kiemelkedő érdeklődés volt tapasztalható a közigazgatási bíráskodás kibővítése kapcsán meghirdetett nyolcvankilenc közigazgatási bírói pályázatra.

Ősszel döntés születhet az egyszerűbb keresetlevél-nyomtatványokról

Ősszel döntés születhet az új polgári perrendtartással összefüggő keresetlevél-nyomtatványok egyszerűbbé tételéről – mondta Virág Csaba bíró, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) polgári perrendtartással foglalkozó munkacsoportjának vezetője az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.
51 cikk 1/6 oldal