2018. november 16., péntek, Ödön napja

Címke: nyugdíj

163 cikk 1/17 oldal

Napokon belül érkezik az ígért nyugdíjprémium

Tállai András államtitkár a részletekről szólva arról beszélt, hogy a nyugdíjprémium kifizetését a magyar gazdaság egészen kiváló teljesítménye tette most lehetővé.

Új nyugdíj-megtakarítás jöhet

Ezzel az állam nem a konkurense akar lenni a havonta kisebb összegek felhalmozásáért hozamot kínáló szolgáltatóknak, továbbra is fennmarad az önkéntes pénztárak állami támogatása.

A nyugdíjjal együtt érkezik a prémium

A következő hónapban prémiumot fizet az állam a nyugdíjasoknak, az extra összegek kifizetésére a gazdaság jó teljesítménye adja meg a pénzügyi alapot.

Még mindig vonzó az állami nyugdíj

A magyarok felét aggasztja, hogy nem lesz elég nyugdíja időskorára – írja a Világgazdaság szerdai száma az Aegon kutatása alapján, amely szerint ugyanakkor a többség továbbra is az állami nyugdíjban bízik.

Beléphet a nyugdíjpiacra az állam

Elmaradásban vagyunk a nyugdíjcélú megtakarítások terén, ezért az adósságkezelő egy javaslattervezettel vonná be aktívabb szereplőként az államot a piacra.

Fidesz: Gyurcsányék elvettek egyhavi nyugdíjat

Az idősek idén is számíthatnak nyugdíjprémiumra, mert a kifizetés feltételei teljesülnek: a gazdasági növekedés várakozásokon felüli, az államháztartás egyenlegcélja teljesül.

Csúcson a vagyoni helyzet megítélése hazánkban

Jelentősen nőtt a hazai lakosság lehetősége a megtakarításra, azonban ebből a korábbiakhoz képest kevesebbet fordít kifejezetten a nyugdíjasévek biztosítására.

Fidesz: a Jobbik a Nők 40 programot sem támogatta

A Jobbik más, a nyugdíjasokat és a családokat segítő döntéseket sem támogatott. Ahogy az adócsökkentéseket, a családi és az otthonteremtési kedvezmény bevezetését és a béremeléseket sem.
163 cikk 1/17 oldal