2018. november 17., szombat, Hortenzia, Gergő napja

Címke: nyelvvizsga

23 cikk 1/3 oldal

Milliárdok a versenyképes tudás támogatására

A kormány korábbi döntése nyomán idén január 1-jétől az állam minden 35 év alatti fiatalnak megtéríti egy, legalább komplex középfokú nyelvvizsga díját.

Külföldön és szerelemben

Természetesen elismerem a nyelvtudás fontosságát, praktikusságát, sőt a személyiséget gazdagító voltát is. Túlzásnak tartom, de elfogadom: ahány nyelvet tudsz, annyit érsz.

Meghirdették az újabb diplomamentő programot

A program keretében angol, francia, német, olasz, orosz és spanyol képzésre lehet pályázni. A nyelvi képzések tervezetten 2018. szeptember közepétől indulhatnak.

Több százan kapták már vissza a nyelvvizsgadíjat

Háromszázhatvanöt nyelvvizsgázónak már visszatérítette az állam a kifizetett vizsgadíjat, több mint tízmillió forintot fizettek ki nekik - írja a csütörtöki Magyar Hírlap.

Csökken a nyelvvizsgázók száma

Tavaly 26 ezerrel kevesebben próbálkoztak nyelvvizsgát szerezni mint 2016-ban – írta szerdai lapszámában a Világgazdaság.

Több ezer nyelvvizsgát honosítanak évente

Csaknem tizenháromezer nyelvvizsgát honosított az Oktatási Hivatal (OH)Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központja 2012 óta, a legtöbbet tavaly, összesen 2482-t – írta a Magyar Hírlap pénteken.

A családpolitika a vezérlő elv

Szinte minden kormánydöntésnél lehet családpolitikai elveket érvényesíteni, s erre jó lehetőséget adnak a nemrég létrehozott családügyi kabinet ősztől kezdődő ülései.
23 cikk 1/3 oldal