2018. november 14., szerda, Aliz napja

Címke: nyelv

25 cikk 1/3 oldal

Soha nincs jó idő

Ha kánikula van, még a meteorológus is elviselhetetlen hőségről emleget, azután ránk tör a hideg, a „szakember” ismét borzalmakról beszél, de megnyugtat, jön már a felmelegedés.

Magyarországon akar élni a fiatalok kétharmada

Házasságban, és leginkább Magyarországon képzelik el a jövőjüket a magyar fiatalok, akik saját anyagi és társadalmi helyzetükkel is elégedettebbek, mint korábban.

Megerősítjük a magyar identitást

A Kurultájon az is nagyon fontos, hogy az őseinkről és a múltunkról közvetített kép a valóságon alapuljon – mondta Bíró András Zsolt a Magyar Természettudományi Múzeum antropológusa.

A történelem meghamisításáról

Pár éve kiderült, hogy honfoglaló őseink vonulása nemcsak keletről nyugatra, hanem északkeletről délre irányult, az eddig feltételezettnél jóval rövidebb ideig tartott.

Teljesíthetők voltak az angolérettségi feladatai

Nem nevezte különösebben nehéznek az idei angolérettségit Kiss Gabriella, a bácsalmási gimnázium angoltanára, aki szerint azonban az ötös jegyért nagyon oda kellett figyelni a részletekre is.

Magyarérettségi az idő szorításában

A jobb képességű diákoknak az időhiányon túl nem jelentett megoldhatatlan feladatot az idei magyarérettségi, a gyengébbek viszont megszenvedtek vele.
25 cikk 1/3 oldal