2018. november 19., hétfő, Erzsébet napja

Címke: nigéria

182 cikk 1/19 oldal

Kalózok több lengyelt is elhurcoltak egy hajóról Nigéria partjainál

Kalózok tizenegy főt, nyolc lengyel, illetve egy ukrán és két Fülöp-szigeteki állampolgárt hurcoltak el az MV Pomerania Sky nevű konténerhajó legénységének tagjai közül Nigéria partjai előtt – közölte hétfőn a hajót üzemeltető Midocean nevű vállalat és a lengyel hírügynökség.

Ezúttal Nigériában tombolt az Iszlám Állam terrorja

Az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezethez köthető szélsőségesek megöltek Nigériában még egy elrabolt egészségügyi dolgozót, annak ellenére, hogy a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága (ICRC) arra kérte őket, hogy kegyelmezzenek meg a túsznak – közölte az abujai tájékoztatási minisztérium.

Több mint 800 gyereket engedett szabadon egy nigériai milícia

Nyolcszázharminchárom gyereket engedett szabadon soraiból a Boko Haram nigériai dzsihadista szervezet ellen harcoló Egyesített Civil Erők (CJTF) nevű nigériai önvédelmi milícia – közölte pénteken az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF).

Szakértő: földért és vízért harcolnak Nigériában

Földért és a vízért harcolnak Nigériában, az összecsapásokért leginkább a népességrobbanás, illetve a globális felmelegedés következményei a felelősek – mondta Búr Gábor Afrika-szakértő az M1 aktuális csatornán hétfőn.
182 cikk 1/19 oldal