2018. november 17., szombat, Hortenzia, Gergő napja

Címke: Niger

23 cikk 1/3 oldal

Több mint 400 migránsra bukkantak a sivatagban

Több mint 400 migránst mentettek meg két nap alatt a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) munkatársai Niger északi részén, az Algériával határos sivatagos térségben – közölte az IOM szerdán.

A Szahara a migránsok legfőbb ellensége

A Nemzetközi Migrációs Szervezet múlt héten közzétett összesítéséből kiderült, hogy idén már meghaladta az 50 ezret a Földközi-tengeren keresztül Európába érkezett migránsok száma.

Negyven embercsempészt vettek őrizetbe Nyugat-Afrikában

Negyven embercsempészt vettek őrizetbe, és mintegy ötszáz embert, köztük 236 kiskorút mentettek meg öt nyugat-afrikai államban egy, az Interpol vezetésével indított műveletben – ezt maga a nemzetközi rendőri együttműködési szervezet jelentette be csütörtökön.

Amerikai áldozatai is vannak egy amerikai-nigeri őrjáratot ért rajtaütésnek

Ismeretlen fegyveresek rajtaütésében több nigeri katona életét vesztette a mali határon szerdán – közölték nigeri tisztségviselők. A Radio France Internationale (RFI) francia közszolgálati rádió pedig úgy tudja, hogy amerikai katonák is meghaltak a közös őrjáratot ért támadásban.

Öböl-menti viszály: Niger hazarendelte katari nagykövetét

Niger szombaton bejelentette, hogy hazarendelte Katarban akkreditált nagykövetét azon arab országokkal való szolidaritása jeleként, amelyek megszakították kapcsolataikat a terrorizmus támogatásával megvádolt Katarral.
23 cikk 1/3 oldal