2018. november 17., szombat, Hortenzia, Gergő napja

Címke: népszavazás

994 cikk 1/100 oldal

Volt brit államtitkár: ha nem lesz új népszavazás, az a demokrácia megcsúfolása

A brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) formálódó feltételrendszere olyan radikálisan különbözik a népszavazás idején elhangzott ígéretektől, hogy a brit kormány a demokráciából űzne csúfot, ha nem írna ki újabb referendumot – mondta szombaton Jo Johnson volt brit közlekedési államtitkár, Boris Johnson egykori külügyminiszter öccse.

Az NVB nem hitelesítette a Párbeszéd és az MSZP népszavazási kérdéseit

Nem hitelesítette a felsőfokú tanulmányokat folytató hallgatók képzési költségével kapcsolatos, valamint az állami vezetők kiemelt egészségügyi ellátásának megszüntetéséről szóló népszavazási kezdeményezéseket csütörtökön a Nemzeti Választási Bizottság (NVB).

Gyurcsány magyargyűlölete

Gyurcsány Ferenc 2004 óta rendíthetetlenül és folyamatosan számít azokra a választópolgárokra, akik az ominózus december 5-i népszavazáson nemmel szavaztak a külhoniak magyar állampolgárságára.

Új-Kaledónia francia marad

A csendes-óceáni szigetcsoport lakossága 56,4 százalékban az elszakadás ellen szavazott, 80 százalék feletti részvételi aránnyal.

Újraválasztották Michael D. Higgins ír elnököt

A 77 éves munkáspárti, de a választáson függetlenként induló politikus az 1,4 millió leadott szavazat 56 százalékát, vagyis több mint 800 ezer voksot szerzett meg.
994 cikk 1/100 oldal